"על מהנדסים, נגנים ומה שביניהם"

לאירוע שני בסדרת הקונצרטים

,הפקולטה להנדסה, המחלקה למוזיקה
תכנית העשרה במוזיקה למהנדסים של "מועדון ה- 700"
ומרכז מחקר מעבדות "אניקס" באוניברסיטת בר אילן

גאים להזמינכם לאירוע שני בסדרת הקונצרטים:

ביום ראשון, 19 במרץ 2023
בשעה 19:30

באולם המוזיקה, בניין 1005,  באוניברסיטת בר אילן  – הוראות הגעה

סדרת הקונצרטים שלנו מיועדת להנגיש את המוזיקה למהנדסים, את ההנדסה למוזיקאים, ואת ההנאה המופקת מהעיסוק בשניהם לקהל הרחב. בקונצרט השני אנו שמחים לשתף פעולה עם תזמורת הקמפוס. נאזין ליצירות סימפוניות בעלי סגנון מגוון מצד אחד, ומצד שני נשמע על מחקרים העוסקים בעולם המוזיקה מכיוון הנדסי

כיצד נגנים שונים זה מזה בתפיסת הכיוון שלהם וכיצד זה מושפע מכלי הנגינה שלהם? האם ניתן לבנות אלגוריתם שימפה את סוגי העצירות והסיומים במוזיקה מערבית? את הקטעים והצגת המחקרים ילוו הסברים מוזיקליים בגובה העיניים על ידי גברת אפרת אורבך, מרכזת התכנית.
סדרת הקונצרטים מופקת ברוח מועדון המצטיינים של הפקולטה להנדסה, בתמיכתה מתקיימת פעילות מוזיקלית ענפה בשיתוף פעולה עם המחלקה למוזיקה. מטרת הפעילות לספק לסטודנטים המצטיינים העשרה מוזיקלית ייחודית הכוללת נגינה בצוותא ולמידה תיאורטית ברוח הנדסית

תוכנית הערב

19:30

התכנסות וכיבוד קל

20:00

דברי פתיחה: פרופ' אלכס פיש - ראש מרכז אניקס, הפקולטה להנדסה

הקדמה לקונצרט

אפרת אורבך

ואריאציות על נושא של היידן מאת בראהמס

עדי זילברברג - בהדגמה חיה

על הקשר שבין מרכיבי הצליל למאפייני גוון כלי נגינה, לסולם ולכיוון

מרש צבאי מאת שוברט בעיבוד להב שני

מתן בן-אשר - בהדגמה חיה

על זיהוי קדנצות, אלגוריתמים וקושיות

פנטזיה על שירי סשה ארגוב מאת ויזנברג

21:15

כיבוד קל

מרצים בערב

אפרת אורבך

אפרת בוגרת במדעי ההתנהגות מאוניברסיטת בן גוריון ומוסמכת במוזיקולוגיה מאוניברסיטת בר אילן.

מלגאית רוטנשטרייך לדוקטורנטים מצטיינים במדעי הרוח, מחזור כ"ז, תשפ"ב-תשפ"ד.

שוקדת על עבודת דוקטורט הבוחנת את המוזיקה הליטורגית של שלהי המאה התשע עשרה בצרפת על רקע הסביבה התרבותית והחברתית שלה, ובהטמעה של מהלכים הרמוניים ומבניים חוץ-ליטורגיים אל תוך פולחן שגרתי בהקשר זה. כמקרה בוחן מיוחד המחקר מתחקה אחר דרכים שונות להלחין את המילה, ובהרחבה את המושג הבלשני/תיאולוגי, המגולם במילה ובמעשה המענה "אמן".

קרא עוד

עדי זילברברג

עדי בעל תואר ראשון בביצוע מוזיקה עתיקה, הפקולטה למוזיקה בבית הספר הגבוה לאמנויות, אוטרכט הולנד. חלילתן ומולטי-אינסטרומנטליסט. בעל תואר שני בטכנולוגיות מוזיקליות, אוניברסיטת בר-אילן. התזה שלו עסקה בנטיות כיוון אצל מוזיקאים.
כעת, במחקר במסגרת תואר שלישי בבר-אילן בהנחיית ד"ר שי כהן, ממשיך לפתח את הנושא ולחקור כיצד תפיסות הכיוון אצל מוזיקאים משתנות בהתאם לרקע ממנו הם מגיעים (לדוגמא, כלי נגינה שלהם – האם למשל לחצוצרנים תפיסות כיוון שונות משל כנרים?). זאת בעיקר בהקשרים של גובה צליל ושל גוון הצליל.
מנהל במקביל קריירה כנגן ומוזיקאי יוצר בסוגות שונות, ועוסק גם בהוראה מוזיקה מגוונת בתוכן ובקהל היעד – החל מטף ועד לסטודנטים במגוון מסגרות.

 

קרא עוד

מתן בן-אשר

מתן בן-אשר הוא מנהל קבוצת מחקר ופיתוח בחברת וויבס אודיו, זוכת פרס גראמי טכנולוגי המפתחת תוספי אודיו ומעבדי אותות לשוק האודיו המקצועי והצרכני. מתן מנהל צוות המתמחה בעיבוד אותות אודיו תלת ממדי, למידת מכונה, ופסיכו-אקוסטיקה.

מתן הוא בעל תואר ראשון בהנדסת חשמל ופיזיקה באוניברסיטת תל-אביב, תואר שני בהנדסת טכנולוגיות מוזיקליות מאוניברסיטת מיאמי, ודוקטורנט למוזיקה באוניברסיטת בר-אילן בהנחיית פרופ' יואל גרינברג וד"ר שי כהן.

מתן בן-אשר מתגורר בנווה מונוסון עם בת זוגו ושלושת בניהם.

קרא עוד

מנצח

מיכאל שני

המנצח מיכאל שני הוא דמות מוכרת על בימות הקונצרטים. בישראל ומחשובי המנצחים בארץ הוא שימש כמנהל המוזיקלי של המקהלה הפילהרמונית תל אביב, מקהלת האופרה הישראלית החדשה, הפסטיבלים למוזיקה ווקאלית בתל אביב ובאבו גוש ושל
.הזמרייה הבינלאומית


שני ניצח על תזמורות רבות, בהן התזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הקאמרית הישראלית, התזמורת הקאמרית הקיבוצית, התזמורת הסימפונית חיפה, הסימפונייטה באר-שבע, סימפונט רעננה, תזמורת בארוקדה, וכן תזמורות בגרמניה,
איטליה, צ'כיה, ליטא והונגריה. ב-1986 היה בין מייסדי בית הספר לשירת מקהלה, בו שימש כמנהלו המוזיקלי מיום הקמתו, במשך 27 שנים.


מיכאל שני שימש במשך שנים כראש המחלקה לניצוח מקהלה בבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב, לימד ניצוח באקדמיה למוזיקה ומחול בירושלים ובמדרשה למוזיקה במכללת לוינסקי וכיום מנצח ומרצה באוניברסיטת רייכמן. ב-1987
ייסד את "המקהלה הקאמרית תל-אביב", ומאז הוא מנהלה המוזיקלי.

קרא עוד

תזמורת הקמפוס

תזמורת הקמפוס, בהרכב סימפוני בן כ-50 נגנים, הינה תזמורת קהילתית עירונית. התזמורת הוקמה בקמפוס אוניברסיטת תל-אביב בשנת 1982 ביוזמתו של ד"ר סם זבה ז"ל, מאז פרישתו ב- 2001 מנוהלת התזמורת כעמותה רשומה, והמנצחת טליה אילן משמשת כמנהלת המוסיקלית ומנצחת הבית.

לצד הופעות של תכניות קלאסיות, משתתפת התזמורת בהפקות קונצרטים למען הקהילה, ובמופעי חוצות של מוסיקה קלה ושירים ישראלים, וכן מופיעה בשיתוף פעולה עם תזמורת הבמה הישראלית בקונצרטים לכל המשפחה במוזיאון תל אביב ("שוליית הקוסם", "תמונות בתערוכה", "מפצח האגוזים", "אגם הברבורים", "קרנבל החיות") .

תזמורת הקמפוס מרבה לעודד שיתוף פעולה עם סולנים מוכשרים צעירים, כמו גם עם טובי הנגנים בישראל וסולנים מחו"ל. במשך השנים הופיעו עם התזמורת הכנרים: איזבל פאוסט (גרמניה), סיון מעייני, הדר רימון, סרגיי אוסטרובסקי, ג'ניה אפשטיין, סעידה בר-לב. נגני הויולה: רון אפרת, יואל גרינברג, הצ'לנים: עמית פלד וחגית גלזר, נגני קלרינט: שרון קם, וטומויו קוביאשי נגן הבסון: דניאל מזעקי, והפסנתרנים: להב שני, תומר גבירצמן, טל סמנון, אנדי פלדבאו, יובל אדמוני, טאמי קנאזאווה, עפרה יצחקי, טל זילבר, מיכל סולומון ועוד .

במהלך שנות פעילותה ניגנה התזמורת ברחבי הארץ, בפסטיבלים שונים ואף בחו"ל. בין המנצחים האורחים שהופיעו עם התזמורת במשך השנים ניתן למצוא את שמואל אלבז, מיכאל וולפה, סיון אלבו בן חור, ואג פפיאן, רוני פורת, מיכאל שני, אהרון חרל"פ, יוני פרחי, אי-אן שו ועוד.

תזמורת הקמפוס מנהלת למעלה מ- 10 שנים את ה"מוסיקון" – מחנה קיץ תזמורתי לנגנים חובבים מהארץ ומהעולם, שמתקבצים במשך ארבעה ימים לנגינה תזמורתית, שבסיומה קונצרט חגיגי.

www.campus-orchestra.co.il : בקרו אותנו באתרנו 

קרא עוד

רישמו ביומן: ביום שלישי, 19 במרץ 2023 בשעה 19:30

"על מהנדסים, נגנים ומה שביניהם"

הספירה לאחור החלה

ימים
שעות
דקות
שניות

להרשמה:

נשמח לראותכם