"על מהנדסים, נגנים ומה שביניהם"

קונצרט אחרון לעונה

,הפקולטה להנדסה, המחלקה למוזיקה
תכנית העשרה במוזיקה למהנדסים של “מועדון ה- 700”
ומרכז מחקר מעבדות “אניקס” באוניברסיטת בר אילן

:גאים להזמינכם לקונצרט האחרון לשנה זו

ביום ראשון, 9 ליולי 2023

בשעה 20:00

באולם המוזיקה, בניין 1005,  באוניברסיטת בר אילן  – הוראות הגעה

סדרת הקונצרטים שלנו מיועדת להנגיש את המוזיקה למהנדסים, את ההנדסה למוזיקאים, ואת ההנאה המופקת מהעיסוק בשניהם לקהל הרחב. בקונצרט השלישי אנו שמחים לחזור לשתף פעולה עם תזמורת הקמפוס וסולנים אורחים

מה הקשר בין הוראת מתמטיקה והוראת מוזיקה? במה מסייעת תכנית ההעשרה שלנו במוזיקה ליכולת העבודה בצוות של המשתתפים בה

סדרת הקונצרטים מופקת ברוח מועדון המצטיינים של הפקולטה להנדסה, בתמיכתה מתקיימת פעילות מוזיקלית ענפה בשיתוף פעולה עם המחלקה למוזיקה. מטרת הפעילות לספק לסטודנטים המצטיינים העשרה מוזיקלית ייחודית הכוללת נגינה בצוותא ולמידה תיאורטית ברוח הנדסית.

תוכנית הערב

20:00

התכנסות וכיבוד קל

20:30

דברי פתיחה: פרופ' אלכס פיש - ראש מרכז אניקס, הפקולטה להנדסה

קונצ'רטו לשני כינורות מאת ויוולדי, פרק ראשון. סולנים: דניאל פיגר ודניאל פיש

Adorations מאת פלורנס פרייס, סולנית: נויה שו

פרופ' אסתי עדי-יפה

ללמוד מוזיקה, ללמוד מתמטיקה: תוכנית לימודים לביה"ס היסודי

דבוז'אק, פרקים מתוך הסימפוניה החמישית

21:15

כיבוד קל

פרופ' אסתי עדי-יפה

מרצת הערב: פרופ' אסתי עדי-יפה

ראשת התוכנית להתפתחות הילד בפקולטה לחינוך, חברה במרכז גונדה לחקר המוח, ומשמשת כקואורדינטורית של האגודה האירופאית לחינוך בתחום למידה וחינוך בגיל הרך.

טליה אילן - מנצחת​

הופיעה ברחבי העולם כמנצחת אורחת עם התזמורת הפילהרמונית יאנאצ`ק והפילהרמונית המוראבית בצ`כיה, פסטיבל איסקיה, איטליה, התזמורת הסימפונית מקאו, סין, התזמורת הסימפונית צ'ינגדאו, סין, התזמורת הסימפונית גויאנג, סין, תזמורת "נשים קלאסיות" בבריסל ועוד.

נויה אילן-שו

ילידת 2010, היא תלמידתו לכינור של שלמה טינטפולבר בקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, תל אביב. את לימודי הכינור התחילה בגיל שלוש וחצי אצל הכנרת פולינה יהודין. כיום נויה לומדת במגמת המוזיקה בחטיבה של הכפר הירוק, וכן שייכת לפרוייקט קשת צעירה של משכנות שאננים, במסגרתה היא מנגנת בתזמורת "קשת צעירה". נויה היא גם נגנית חליליות, תלמידתה של דרורה ברוק בקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, תל אביב. היא השתתפה פעמיים בתחרות החליליות הבינלאומית TARF ועלתה לשלב הגמר. נויה הופיעה בתכניות טלויזיה: אינטרמצו עם אריק בפרק "נויה", וכן בתכנית "אני גדול" בערוץ ניק ג'וניור בפרק "בתזמורת".

דניאל פיגר

דניאל פיגר בת 12, גרה בגבעתיים. לומדת בקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה ת״א בהדרכתם של גיא פיגר ומילה פלדמן. מנגנת בהרכבים קאמריים שונים ובתזמורת הבוגרת של הקונסרבטוריון. ניגנה כסולנית עם תזמורת ראשון לציון. לאחרונה התקבלה לתכנית המחוננים במוסיקה של משרד החינוך ולתכנית קשת צעירה של המרכז למוסיקה ירושלים משכנות שאננים. השתתפה בקורס מוסיקה באיטליה והשנה תשתתף בקורס נוסף בספרד. בשנה הבאה דניאל תתחיל את לימודיה במגמת מוזיקה בכפר הירוק.

דניאל פיש

דניאל פיש בן 12, גר בתל מונד. דניאל לומד בקונסרבטוריון רעננה בכיתת מרינה זיסקין, ראש המחלקה לכלי קשת. דניאל מנגן בתזמורת של קונסרסטוריון ומשתתף באופן קבוע בקונצרטים. דניאל אוהב מתמטיקה, ספורט ובנית יחידות חישוביות במיינקראפט. בשנה הבאה דניאל יתחיל את לימודיו במגמת מוזיקה בכפר הירוק.

מנגנים הערב

על התזמורת​

תזמורת הקמפוס, בהרכב סימפוני בן כ-50 נגנים, הינה תזמורת קהילתית עירונית. התזמורת הוקמה בקמפוס אוניברסיטת תל-אביב בשנת 1982 ביוזמתו של ד"ר סם זבה ז"ל, מאז פרישתו ב- 2001 מנוהלת התזמורת כעמותה רשומה, והמנצחת טליה אילן משמשת כמנהלת המוסיקלית ומנצחת הבית. לצד הופעות של תכניות קלאסיות, משתתפת התזמורת בהפקות קונצרטים למען הקהילה, ובמופעי חוצות של מוסיקה קלה ושירים ישראלים, וכן מופיעה בשיתוף פעולה עם תזמורת הבמה הישראלית בקונצרטים לכל המשפחה במוזיאון תל אביב ("שוליית הקוסם", "תמונות בתערוכה", "מפצח האגוזים", "אגם הברבורים", "קרנבל החיות") . תזמורת הקמפוס מרבה לעודד שיתוף פעולה עם סולנים מוכשרים צעירים, כמו גם עם טובי הנגנים בישראל וסולנים מחו"ל. במשך השנים הופיעו עם התזמורת הכנרים: איזבל פאוסט (גרמניה), סיון מעייני, הדר רימון, סרגיי אוסטרובסקי, ג'ניה אפשטיין, סעידה בר-לב. נגני הויולה: רון אפרת, יואל גרינברג, הצ'לנים: עמית פלד וחגית גלזר, נגני קלרינט: שרון קם, וטומויו קוביאשי נגן הבסון: דניאל מזעקי, והפסנתרנים: להב שני, תומר גבירצמן, טל סמנון, אנדי פלדבאו, יובל אדמוני, טאמי קנאזאווה, עפרה יצחקי, טל זילבר, מיכל סולומון ועוד . במהלך שנות פעילותה ניגנה התזמורת ברחבי הארץ, בפסטיבלים שונים ואף בחו"ל. בין המנצחים האורחים שהופיעו עם התזמורת במשך השנים ניתן למצוא את שמואל אלבז, מיכאל וולפה, סיון אלבו בן חור, ואג פפיאן, רוני פורת, מיכאל שני, אהרון חרל"פ, יוני פרחי, אי-אן שו ועוד. תזמורת הקמפוס מנהלת למעלה מ- 10 שנים את ה"מוסיקון" - מחנה קיץ תזמורתי לנגנים חובבים מהארץ ומהעולם, שמתקבצים במשך ארבעה ימים לנגינה תזמורתית, שבסיומה קונצרט חגיגי.

ההרשמה נסגרה, נתראה בקונצרט הבא

רישמו ביומן, ביום ראשון, 9 ליולי 2023

הספירה לאחור החלה

ימים
שעות
דקות
שניות

:להרשמה

נשמח לראותכם

טליה אילן - מנצחת

בארץ פעלה טליה כמנצחת אורחת עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הסימפונית חיפה, הסינפונייטה הישראלית באר שבע, התזמורת הקאמרית הישראלית, התזמורת הסימפונית אשדוד, סימפונט רעננה, אנסמבל המאה ה-21 ועוד. לימדה ניצוח תזמורת בבית הספר למוסיקה בקריה האקדמית אונו (2000 – 2022). חוקרת ומרצה בכנסים בינלאומיים בנושא הנכחתן של נשים בעולם המוזיקה הקלאסית.

 

 

ילידת ישראל, 1971. בוגרת תואר שני ותאר אמן מהאקדמיה למוסיקה ע”ש רובין בירושלים בניצוח תזמורת, אצל פרופ’ מנדי רודן. השתלמה אצל המנצחים דניאל בארנבוים, מייקל טילסון תומס, ז’ולט נאג’ וגוסטאב מאייר בכתות אמן בינלאומיות.


פעלה כמנהלת המוזיקלית והמנצחת הראשית של תזמורת הבמה הישראלית בין השנים 2006- 2019, וכן כמנהלת המוזיקלית והמנצחת של תזמורת הקמפוס 2001 – 2019. מנצחת ונגנית קלרינט באנסמבל “רפלקס” (תל אביב – ניו יורק) למוזיקה בינתחומית.


מופיעה בספר “אגדות אמיתיות” (הוצאת דביר, 2019), כאחת מחמישים הנשים מעוררות ההשראה בהיסטוריה של ישראל.

 

טליה משמשת כעורכת מוזיקלית בתחנת הרדיו כאן קול המוזיקה החל מינואר 2019.

יוצרת ההאשטג #oneconductoraday